JAJKA FASZEROWANE - EKSPRESOWE :)

wtorek, 10 kwietnia 2012


Przydatne, gdy mamy niespodziewanych gości na kolacji :) Robi się je szybciutko i prawie zawsze mamy składniki w lodówce. 

Jedyne co potrzebujemy, to :


- jajka (ile chcemy) - ja używam z chowu ekolog. (0) lub 1.
- majonez
- szczypiorek
- sól i pieprz




1. Gotujemy jaja na twardo, przekrajamy na pół. Wyjmujemy delikatnie wszystkie żółtka i przekładamy do miseczki.
2. Żółtka ucieramy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy majonez, by wyrobić pastę. 
3. Na koniec wsypujemy posiekany szczypiorek, mieszamy i gotową pastą wypełniamy przygotowane wcześniej połówki jaj. Można nakładać łyżeczką lub (aby było ładniej) szprycą. 


Raz dwa i na stole robi się wiosennie :) 




1 komentarze:

Dusia pisze...

co proste najlepsze:)

Prześlij komentarz

Wegetari-anka Copyright © 2009 Special Thanks to Bread Machine | Exercise Equipment | CTR Theme by Blogger Templates