JAJKA FASZEROWANE - EKSPRESOWE :)


Przydatne, gdy mamy niespodziewanych gości na kolacji :) Robi się je szybciutko i prawie zawsze mamy składniki w lodówce. 

Jedyne co potrzebujemy, to :

- jajka (ile chcemy) - ja używam z chowu ekolog. (0) lub 1.
- majonez
- szczypiorek
- sól i pieprz


1. Gotujemy jaja na twardo, przekrajamy na pół. Wyjmujemy delikatnie wszystkie żółtka i przekładamy do miseczki.
2. Żółtka ucieramy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy majonez, by wyrobić pastę. 
3. Na koniec wsypujemy posiekany szczypiorek, mieszamy i gotową pastą wypełniamy przygotowane wcześniej połówki jaj. Można nakładać łyżeczką lub (aby było ładniej) szprycą. 

Raz dwa i na stole robi się wiosennie :) 



1 komentarz:

Copyright © 2014 Wegetari-anka , Blogger