SOS OWOCOWY

piątek, 4 maja 2012

Rewelacyjny na ciepło i na zimno - np. do polania lodów,  innych owoców, 
świetny dodatek do ciast i babeczek, naleśników. 




Możemy użyć dowolnej mieszanki owoców. Świeżych lub mrożonych.
Mój sos powstał z truskawek, malin, wiśni, jagód i jeżyn. 


Jak robimy? Owoce wrzucamy do garnka, dodajemy kilka łyżek wody i gotujemy, aż owoce się rozpadną, a sos zgęstnieje. 
Możemy dodać cukier (ilość dowolna) i gotowe. 




Smacznego !





5 komentarze:

Dzikowiec pisze...

Prosty i smaczny - uwielbiam takie!

Olka pisze...

Uwielbiam taki sos do lodów :)

Wiera pisze...

Robię identyczny do sernika, panny z kotem i jogurtu. Jest ekstra :)

Anonimowy pisze...

pychotka!

Monika Prucnel pisze...

A ja taki sos robię z malin, bo malin u mnie pod dostatkiem ;) Pychotka!

Prześlij komentarz

Wegetari-anka Copyright © 2009 Special Thanks to Bread Machine | Exercise Equipment | CTR Theme by Blogger Templates