SOS OWOCOWY

Rewelacyjny na ciepło i na zimno - np. do polania lodów,  innych owoców, 
świetny dodatek do ciast i babeczek, naleśników. 




Możemy użyć dowolnej mieszanki owoców. Świeżych lub mrożonych.
Mój sos powstał z truskawek, malin, wiśni, jagód i jeżyn. 


Jak robimy? Owoce wrzucamy do garnka, dodajemy kilka łyżek wody i gotujemy, aż owoce się rozpadną, a sos zgęstnieje. 
Możemy dodać cukier (ilość dowolna) i gotowe. 




Smacznego !





5 komentarzy:

  1. Prosty i smaczny - uwielbiam takie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam taki sos do lodów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię identyczny do sernika, panny z kotem i jogurtu. Jest ekstra :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja taki sos robię z malin, bo malin u mnie pod dostatkiem ;) Pychotka!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Wegetari-anka , Blogger