MAKARON PENNE z PESTO ROSSO, TOFU, KUKURYDZĄ i dodatkami

Zakochałam się w pesto. 

Każdym.





Składniki:
- makaron pełnoziarnisty penne 
- kilka łyżek kukurydzy
- tofu wędzone
- oliwa z oliwek (użyłam extra vergine z pierwszego tłoczenia Olitalia)

- kilka łyżek nasion słonecznika i pestek dyni
- pesto rosso (zużyłam 3/4 małego słoiczka)  
- ząbek czosnku 
- pół czerwonej cebuli 
- kilka kosteczek fety


1. Gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu, po ugotowaniu odlewamy wodę i zostawiamy makaron w ciepłym garnku.

2. W czasie, gdy makaron się gotuje - do pesto dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku a na osobnej patelni podsmażamy tofu w kosteczkach na odrobinie oliwy z oliwek. 

3. Do ugotowanego makaronu dodajemy pesto rosso, dokładnie mieszamy. Dorzucamy kukurydzę, tofu, fetę i cebulę w piórkach. 

4. Na koniec posypujemy wszystko nasionami słonecznika i pestkami dyni. 

Wiem, że nieładnie wygląda. 
Ale jak smakuje ! 


3 komentarze:

  1. Tez uwielbiam dodatek pesto zamiast tradycyjnego sosu zarówno do makaronu jak i do ryzu :) Musze tylko wypóbować wersje z tofu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o mniaaaam :) porywam cały :*

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis na 4 ,ale da się zjeść i jest bardzo szybki :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Wegetari-anka , Blogger