MAKARON PENNE z PESTO ROSSO, TOFU, KUKURYDZĄ i dodatkami

niedziela, 2 czerwca 2013

Zakochałam się w pesto. 

Każdym.





Składniki:
- makaron pełnoziarnisty penne 
- kilka łyżek kukurydzy
- tofu wędzone
- oliwa z oliwek (użyłam extra vergine z pierwszego tłoczenia Olitalia)

- kilka łyżek nasion słonecznika i pestek dyni
- pesto rosso (zużyłam 3/4 małego słoiczka)  
- ząbek czosnku 
- pół czerwonej cebuli 
- kilka kosteczek fety


1. Gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu, po ugotowaniu odlewamy wodę i zostawiamy makaron w ciepłym garnku.

2. W czasie, gdy makaron się gotuje - do pesto dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku a na osobnej patelni podsmażamy tofu w kosteczkach na odrobinie oliwy z oliwek. 

3. Do ugotowanego makaronu dodajemy pesto rosso, dokładnie mieszamy. Dorzucamy kukurydzę, tofu, fetę i cebulę w piórkach. 

4. Na koniec posypujemy wszystko nasionami słonecznika i pestkami dyni. 

Wiem, że nieładnie wygląda. 
Ale jak smakuje ! 


6 komentarze:

przecinkowa pisze...

Tez uwielbiam dodatek pesto zamiast tradycyjnego sosu zarówno do makaronu jak i do ryzu :) Musze tylko wypóbować wersje z tofu :)

Mena P pisze...

o mniaaaam :) porywam cały :*

Anonimowy pisze...
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
Anonimowy pisze...

Every weekend i used to pay a visit this web page,
as i want enjoyment, for the reason that this this website conations really good funny stuff too.


Also visit my web-site - weight loss - -

wegetari-anka pisze...

jak sie pozbyc tych wiecznych spamow?..

Anonimowy pisze...

Przepis na 4 ,ale da się zjeść i jest bardzo szybki :)

Prześlij komentarz

Wegetari-anka Copyright © 2009 Special Thanks to Bread Machine | Exercise Equipment | CTR Theme by Blogger Templates