WARZYWA W MLECZKU KOKOSOWYM z KASZĄ GRYCZANĄ

Pełna improwizacja. 
Pyszna.
PRZEpyszna.

Jestem teraz w Szwecji. Truskawki za 25zł/kg..... 





Gotowałyśmy wspólnie z Gosią mieszkającą na stałe w Szwecji. 

Do woka wkroiłyśmy :
- 2 marchwie w talarki
- 2 buraki w talarki
-  2 brokuły w różyczki 
- kilka pomidorków koktajlowych
- 150 g pędów bambusa
- 2 jabłka w większe kawałki 
- 150 g kiełków fasoli 

Wszystko razem podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy

Doprawiamy (kiedy warzywa lekko zmiękną - zostawiamy je lekko surowe, zdrowo!) : 
- 5 ząbkami czosnku 
- bulionem w proszku/wegetą
- 2 szczyptami kminku 

Zalewamy wszystko mleczkiem kokosowym (400 ml) i jeszcze chwilę dusimy.

- na koniec posypujemy grubym szczypiorem 





Podałyśmy z kaszą gryczaną i mizerią.

Pasowało. 

 Bardzo.  

 

2 komentarze:

  1. Wygląda strasznie smakowicie. Chyba się skuszę i zrobię w tygodniu coś takiego.

    OdpowiedzUsuń
  2. :) trzymam kciuki :) smacznego !

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Wegetari-anka , Blogger