PASTA Z AWOKADO czosnkowa - szybka

Szybciutka pasta, idealna do pieczywa i np. słonych przekąsek. Nie bójmy się awokado - wszyscy wiemy, że jest tłuste, ale pamiętajmy o jego nieocenionych wartościach odżywczych. Nie są to na pewno tzw. "puste kalorie". Polecam w wolnym czasie poczytać o jego właściwościach :) 






Składniki:


  • 1 obrane awokado (od razu skropić cytryną, by nie ściemniało) 
  • 1-2 jajka ugotowane na twardo 
  • pół opakowania serka czosnkowego  (ja używam tych bardziej "puszystych", ale możecie użyć dowolnego naturalnego  i dorzucić czosnek) 
  • sok z cytryny - do smaku  
  • sól, pieprz


Wszystko miksujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zajadamy się ;)

Możecie użyć swojego ulubionego serka i poeksperymentować, np. z chrzanowym :) 


4 komentarze:

  1. Brzmi na maksa smacznie ♥ W dodatku uwielbiam smak czosnkowy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Często robię taką pastę, uwielbiam awokado! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super !!!! Mega ciekawa ta pasta. Na pewno wybrobuje
    Domi

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Wegetari-anka , Blogger